May 25-26-27, 2017

Doors open:

European World of Bluegrass Festival

May 25 - 26 - 27, 2017 Voorthuizen, The Netherlands
"Maybe world peace
can start with a banjo intro."
- Liz Meyer


HET BELANGRIJKSTE EUROPESE BLUEGRASS FESTIVAL WEDEROM IN HET GELDERSE VOORTHUIZEN

Het jaarlijkse EWOB bluegrass festival vindt plaats van 25 t/m 27 mei 2017

Ieder jaar in mei komen muzikanten en bezoekers uit heel Europa naar Voorthuizen om zich onder te dompelen in de bluegrass. Deze aanstekelijke akoestische muziek komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, maar heeft in Europa ook een draai gekregen door vele lokale invloeden.

Kern van het festival zijn de podiumoptredens die plaatsvinden in ’t Trefpunt. De beste bluegrass bands van Europa strijden hier voor de Europese bluegrass band awards, aangemoedigd door een enthousiast publiek waarvan een groot deel tijdens de pauzes zelf de instrumenten ter hand neemt.

Daarnaast worden er dagelijks workshops gegeven door gerenommeerde Europese en Amerikaanse bluegrass-muzikanten. En wie de fijne kneepjes van het vak wil leren, kan een korte individuele les krijgen op gitaar, banjo, mandoline of dobro.

In de omgeving van  ’t Trefpunt is een gezellige camping ingericht waar muzikanten en bezoekers gratis kunnen kamperen en de hele dag naar hartelust muziek kunnen maken of beluisteren. En ook binnen in het gebouw gaat het tot in de kleine uurtjes door: overal staan groepjes te musiceren en speelt men samen in zogenaamde ‘jams’.

Het European World of Bluegrass festival is een onvergetelijke ervaring voor iedereen die van muziek houdt. Breng familie, vrienden en muziekinstrumenten mee!

Data:                                   25, 26 en 27 mei
Programma:                       dagelijks van 12:00 tot 01:00 uur
Podiumprogramma:         dagelijks van 14:00 tot 24:00 uur
Locatie:                               't Trefpunt, Roelenengweg 25, Voorthuizen

Voor meer informatie en het volledige programma, zie: www.ewob.nl


 
 
 
 

European World of Bluegrass 2017